Vin-onsdag: en italiensk nykommer.

I dagens «wine wedensday» skal vi se på en nykommer på vinmonopolet, Corte Giara Valpolicella Ripasso 2012 fra blant annet en av mine favoritt-vinprodusenter Allegrini (som jeg har skrevet litt om HER). Jeg linker normalt til vinmonopolets sider når jeg tipser om en vin, men den har faktisk ikke kommet på nettsiden enda (01.03.14).

Først litt om dette Corte Giara prosjektet. Corte Giara er et prosjekt som ble påbegynt i 1989 i Veneto området i Italia, det er et samarbeid mellom Allegrini familien og andre nøye utvalgte vinprodusenter fra området. Konseptet er å produsere «hverdagsvin» (noe annet enn det de fleste er vant til her i norden?) som kombinerer tradisjon og nyvinning. Vinene er aromatiske og lettdrikkelige og myntet på et ungt klientell som ser etter god kvalitet til en god pris.

IMG_5399

Jeg forventet egentlig en mer fruktig og rund stil når jeg smakte denne, antagelig påvirket av at noen mente at det var en mini-amarone. Det er det ikke. Denne vinen både lukter og smaker av krydder og vanilje, jeg syns det er mindre røde bær enn andre lignende viner noe som gjør den litt spesiell. Jeg smakte den først alene og så sammen med ost kvelden etter. Den er smaksrik uten å påvirke det man vil spise til, den er antageligvis god til tomatbaserte retter med en del krydder samtidig som den er god til ost og alene. En god vin til en god pris (150 kr).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: