Vignoble de Bourgogne, en dag i burgundervinens land, del 2.

Håper dere satte pris på del 1 av Burgundervinsmakingen, teorien er ofte tungest men veldig lærerik! Jeg elsker å lære nye ting om vin, og når jeg vet med meg selv at Fransk vin er et vinkapittel jeg har forsømt så er det bare å henge i, det er aldri kjedelig med vin- og matprosjekt!

Som jeg skrev i går fikk jeg anbefalt Lafôret Chardonnay 2012, Lafôret Pinot Noir 2011(2012) og Joseph Drouhin Gevrey-Chambertin 2011/2012, for min hjerne som er veldig prosjektpreget (med et snev av tvangstanker) er det ypperlig å smake på viner fra samme produsent, men jeg kunne også tenke meg å prøve musserende vin fra samme produsent når jeg først var i gang, men det fantes ikke på vinmonopolet, derfor valgte jeg Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut, denne er kjøpt på Systembolaget, men jeg vet de har en musserende vin fra Louis Bouillot på vinmonopolet også, men om det er samme er jeg usikker på.

IMG_7392

Den første som ble smakt var Cremanten med litt fingermat til.

IMG_7414

Smakingen bar nok preg av at jeg hadde smakt en veldig god champagne dagen i forveien, derfor ble denne dessverre veldig tam… Den var meget enkel, hadde aroma av eple og sitrus og hadde en ganske syrlig smak. Jeg serverte chevre i forskjellige former til:

IMG_7412

På agurk med basilikum og soltørket tomat (ypperlig glutenfri fingermat om du tenker ost og kjeks), med pinjekjerner og honning og i baller med hakkede pistasjkjerner. Cremanten passet godt til tross for at den i seg selv ikke var så spesiell.

Så var det endelig på tide å smake en av vinene fra Joseph Drouhin: Lafôret Chardonnay 2012. Den hadde en frisk aroma med en del sitrus med litt sødme i bakgrunnen. Smaken er kompleks, den starter mykt og fyldig med sitrus, litt honning og vanilje og avslutter mer syrlig med litt nøtter.

Til denne vinen serverte jeg kylling på en seng av blomkålmos med stekt løk, pesto og sprø spekeskinke, en veldig god match.

IMG_7417

 Følg med i morgen for de to røde vinene i burgundervin-smakingen.

 

Noen av produktene er tilsendt

 

Reklamer

Tagget:, , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: