Vignoble de Bourgogne, en dag i burgundervinens land, del 3.

Håper dere henger med enda! I dag ser vi på de to røde burgundervinene,  Lafôret Pinot Noir 2011(2012) og Joseph Drouhin Gevrey-Chambertin 2011/2012.

IMG_7394

Førstemann ut er Joseph Drouhin Gevrey-Chambertin 2011/2012.

IMG_7418

Den er sval og fruktig i aromaen med noter av blomster og røde bær, litt urter. Førsteinntrykket er at den er noe syrlig, den er ung, noe saftig med smak av røde bær. Den har en fast ettersmak med litt lær og lakris. Til denne vinen serverte jeg Boeuf bourguignon som jeg for øvrig burde lage oftere, det er utrolig enkelt og godt! Vinen og maten var veldig godt sammensatt, anbefales!

IMG_7429

Den siste vinen ut i smakingen var Lafôret Pinot Noir 2011(2012), da denne gikk til ost måtte jeg selvfølgelig servere det…

IMG_7445

Aromaen avslører en vin med røde bær og litt krydder. Vinen er ung, lett og fruktig i smaken, noe syrlig og litt tanniner i avslutningen.

IMG_7438

Jeg serverte selvfølgelig franske oster til, med en sukkerfri appelsinmarmelade fra Frankrike. Det smakte utrolig godt sammen, en veldig god match!

Håper du fikk litt inspirasjon til ditt neste mat og vinprosjekt, jeg har hvert fall lært litt om burgunderviner selv, ikke minst smakt mye god vin og mat og hatt det hyggelig det er jo det viktigste! Hva mitt neste prosjekt blir gjenstår å se i januar!

Produktet er tilsendt

Reklamer

Tagget:, , , , ,

One thought on “Vignoble de Bourgogne, en dag i burgundervinens land, del 3.

  1. […] som leste om Burgundereventyret mitt i julen vet at jeg har mye å lære om vin fra Burgund, ikke det største problemet man kan ha […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: