Spansk lørdag!

Her kommer vindelen av innlegget om den spanske plukkmaten på kostholdsveiledning.com i dag!

IMG_0640

Denne cavaen har jeg anbefalt tidligere denne måneden i vanlig størrelse, men dette er altså i magnumstørrelse da det skulle rekke til flere tørste gjester! Det er Soler-Jové Cava Brut Reserva i 150 cl, ganske rimelig til 256,- kroner. Selv om litersprisen er billigere på den vanlige flaskestørrelsen så er det en tommelfingerregel om at jo større flaske – jo bedre er den.

IMG_0651

Som den vanlige cavaen er den flaskemodnet i 16 måneder før salg, den er produsert på Xarel·lo 50%, Macabeo 25% og Parellada 25%.

De to vinene er rimelig like med preg av modne epler og sitrus i aroma og en noe mer sødmefylt stil enn mange cavaer. Det skiller derimot litt på smaken, det er mindre gummi og urtepreg i denne magnumflasken enn i den vanlige størrelsen. Fine bobler, lang ettermak og alt i alt en veldig god cava til denne prisen, anbefales til lørdagstapas i godt lag!

IMG_0656

Så rødvinen, den ble ikke planlagt innkjøpt slik som cavaen ble, jeg tok rett og slett en av de første spanske vinene (som gikk til ost og kjøtt) jeg fant i kjelleren. Det ble Berberana Carta de Oro Gran Reserva 2005! Den er fra Rioja og er produsert på Tempranillo 80% og Garnacha 20%.

Bodega Berberana er ett av de eldste vinhusene i Rioja og ble opprettet i 1877, det er et vinhus som har fokus på å produsere tradisjonelle «riojanere» og er kjent for å lage jevnt over gode viner. Det finnes hele 9 viner fra vinhuset på vinmonopolet, 8 røde og en rosè (dog noen er utsolgt).

IMG_0659

Jeg er glad jeg tok denne vinen nå, den virker litt slapp i fisken og har nok ikke blitt bedre av lagring. Når det skal være sagt er den helt grei, den koster faktisk bare 120 kroner og man får ikke noen dårlig vin av den grunn. Den er utviklet både i aroma og smak, dyp aroma av kjøtt, urter og fat. Den er moden i smaken, mye preg av krydder og fat i smaken. Passer best til kjøtt.

2 kommentarer om “Spansk lørdag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..