Drappier Carte Blanche Brut

Etter to prosecco-anbefalinger, både budsjett og i middelklassen så er det på tide med en champagne! Champagne er ikke bare til nyttårsaften, den bør tas frem både for å feire påskeferie og helt vanlige mandager. Visste du at champagne aldri har vært billigere enn nå i forhold til inntekt? På starten av 1900-tallet kostet en flaske champagne det samme som en fransk arbeider tjente på ett år…

Påskens champagne-anbefaling er Drappier Carte Blanche Brut:

IMG_2879

Drappier som ble opprettet i 1808 lager champagnene sine tilnærmet biodynamisk og fikk sin popularitet da president De Gaulle erklærte dette sitt favoritt champagnehus. De har lav innhøstning på druene (og da bedre kvalitet på druene som er igjen) og tilsetter minimalt med svovel. (Les mer om Drappier og min mening om deres rosè champagne her)

Vinen er produsert på Pinot Noir 75%, Pinot Meunier 20%, Chardonnay 5%.

IMG_2881

Visste du at Drappier er alene om kjempeflasken prima som inneholder 36 liter?

IMG_2886

Nerdete som jeg er så liker jeg å lese meg opp om både vinhus, druer og produksjon når jeg smaker viner jeg ikke har smakt før, boken til Richard Juhlin, En duft av champagne, kan anbefales når det gjelder vinhus i Champagne!

IMG_2884

Så til vinen da. Den er veldig spretten og det fosser litt av den når jeg åpner den, en ivrig vin! Jeg kjenner en del gule epler i aromaen, jordbær og litt mineraler. Smaken er noe syrepreget men balansert og de gule eplene fra lukten har blitt grønne. Preg av jordbær, bringebær, nøtter og en litt tørr utgang. Fin og kremet mousse.

Dette er en ung og frisk champagne som passer helt perfekt en mandag før påske, meget prisverdig.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: