Giannoni Fabbri Amato Cortona Syrah 2013

Jeg blir så glad når det er høst, man kan drikke mørke deilige viner, spise kraftig kjøttmat som er stekt/kokt lenge, tenne levende lys om kvelden og kose seg i sofaen etter en frisk fjelltur… Ingen høstdepresjon her i huset for å si det sånn! Giannoni Fabbri Amato Cortona Syrah 2013 er en typisk høstvin, en mørk og sjarmerende Italiener jeg tar i mot med åpne armer.

img_5641

Vinen kommer fra et lite område i Toscana som heter Cortona og vinhuset Giannoni Fabbri har den eldste vinmarken i dette DOC-området. De startet vinproduksjon på 1800-tallet og det er Marco Giannoni (4. generasjon) som driver selskapet. Det er kun denne rødvinen fra vinhuset som er tilgjengelig i Norge men de produserer også en rødvin og vin Santo.

img_5639

All produksjon på vingården skjer økologisk og familien har alltid vært opptatt av å respektere naturen siden de startet. Alt arbeid blir gjort manuelt og de har investert i et resirkuleringssystem for å enda bedre følge naturens syklus og redusere kostnadene, samt selvfølgelig øke kvaliteten på vinen. De har totalt 10 hektar med vinstokker og 10 hektar med oliventrær.

img_5640

Vinen har en forførende aroma av mørke bær, krydder, kaffe, kakaobønner og moden frukt. Smaken er saftig og rund, godt krydret fruktpreg med en lang og strukturert avslutning. Godt integrerte tanniner.

Denne er perfekt til kraftige kjøttretter, gjerne vilt og takler godt krydder.

Produktet er tilsendt

Reklamer

Tagget:, , , , ,

2 thoughts on “Giannoni Fabbri Amato Cortona Syrah 2013

  1. Marco 1. desember 2016, kl. 17:19 Reply

    Takk for din vurdering av min vin. Jeg håper å ha vår gjest i Cortona å besøke vårt selskap. Marco Giannoni

    Likt av 1 person

  2. Mona H-K 2. desember 2016, kl. 06:14 Reply

    Thank you, I sent you an email.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: