Rød og hvit portvin til høstkosen!

I går fikk dere en god portvinsanbefaling, i dag skal dere jammen meg få to til, i miniformat! Churchill’s Reserve Port og Churchills White Port Dry (Den hvite finnes også i 50 cl)

img_5927

Jeg begynner med den røde godbiten; dette er en reserve port, det er en blanding av viner fra A-klasse vinmarker, laget for å både være fersk og fruktig i en ung årgang men også gjort mer kompleks av noe lagring på eik før flasking. Den er filtrert og produsert som en portvin du skal drikke nå, ikke lagres (huff da, da må man jo bare gjøre det..!).

img_5930

Jeg serverer den ørlite kaldere enn romtemperatur, 12-15 grader, da er den perfekt. Den har en nydelig aroma av mørke bær, kakaobønner, litt kaffe i innbydende kombinasjon med vanilje. Den er rik og fruktig på smak, en del krydder og veldig balansert. Denne er perfekt til sjokoladedesserter, frukt og til ostefatet.

img_5929

Den hvite portvinen er utrolig spennende da jeg har liten erfaring med hvit portvin. Dette er en vin som er lagret i ti år, noe den fantastiske fargen jeg fanget høstsolen i er vitne om!

img_5937

Jeg syns den har et helt unikt uttrykk, den har massevis av lag både i aroma og smak.

Den har en fantastisk innbydende aroma av krydder, karamell, vanilje og nøtter, man kjenner også en undertone av både frisk og tørket frukt. Smaken skuffer ikke og er preget av valnøtt og krydder samt tørket frukt som sultanas. Den er rik og sødmebalansert, perfekt som aperitiff da den ikke er for søt!

img_5938

Den hvite portvinen imponerte stort, denne kan nytes året rundt, i påskesolen på fjellet, til en god bok på høsten, til julemarsipanen… Anbefaler å smake denne unike vinen!

 

Produktene er tilsendt

Reklamer

Tagget:, , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: