Jacob’s Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon

Jacob’s Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon dukket opp på vinmonopolet i September, en spennende nyhet som blander to av mine favoritter; rødvin og whisky.

img_6151

Som navnet tilsier, double barrel, så er den lagret to ganger på fat, den er først lagret 12-18 måneder på tradisjonelle fat (amerikanske og franske) så på gamle amerikanske fat som tidligere er brukt til irsk whisky! Vinmakeren fra Jacob`s Creek valgte cabernet Sauvignon som druer til denne vinen da han mente at dens modenhet og struktur ville egne seg best til lagring i whiskyfat.

Jeg elsker tradisjonell vin, men jeg elsker også at noen tør å prøve å eksperimentere med vin på denne måten!

img_6152

Vinen har en fruktig aroma av mørke bær, vanilje og noe jeg vil beskrive som «Cherry oak», det er her den spennende whiskylagringen kommer inn. Smaken er også preget av mørke bær, fyldig solbær, litt karamell og et hint av whisky lurende langt der bak.

Denne vinen syns jeg var spennende, et utrolig friskt pust innen vinverdenen og jeg vil si den er helt perfekt for høstsesongen! Jeg slet litt med å pare den til mat før den mest opplagte løsningen falt ned i hodet mitt: kjøtt, sopp, whiskysaus.

img_6157

Det ble veldig bra; her snakker vi fet entrecôte, stekt sopp, pastinakkchips og en tykk whiskysaus, kan absolutt anbefales!

Produktet er tilsendt

 

Reklamer

Tagget:, , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: