Periquita 2014

Periquita 2014 er en populær vin blant nordmenn og er ofte det første møtet med Portugal i vinform, observante lesere husker kanskje BiB`en Periquita Reserva 2013 tidligere i høst. Periquita er muligens verdens første varemerke, allerede i 1855 ble viner med det navnet solgt (til Norge kom den så tidlig som 1969).

img_6289

Vingården var nok adskillig mye mindre på 1800-tallet enn de 1800 hektarene José Maria da Fonseca har til disposisjon i dag, de har hundrevis av druesorter men bruker «kun» 40 av de til vinproduksjon. Grunnen til at de har beholdt populariteten sin alle disse årene er nok på grunn av at de tør å eksperimentere med druesortene og skaper nye viner, de har også forandret en del på designet oppgjennom årene, noe som også bidrar til at folk fatter interesse. Enkelte kaller Periquita papegøyevinene, grunnen til det er den lille bondegården Cova da Periquita utenfor Azeitão, periquita betyr papegøye.

img_6291

Aromaen er mørk, bærpreget med komplekse krydder og urter. Den er fruktig og smaker kirsebær, bjørnebær og krydder med en halvlang fast ettersmak. Her får man mye vin for pengene!

Produktet er tilsendt

Reklamer

Tagget:, , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: