Terre del Barolo Le Rondini Langhe Nebbiolo

God søndag alle sammen, i dag skal vi se på en vin jeg nylig smakte, nemlig Terre del Barolo Le Rondini Langhe Nebbiolo, en italiensk rødvin fra produsenten Terre del Barolo.

img_6496

Det var helt på slutten av året i 1958 at Arnaldo Rivera, tidligere skolelærer og offiser, bestemte seg for å starte et kooperativ sammen med en rekke andre vinmakere, blant annet professor i matematikk Matteo Bosco i Castiglione Faletto, i hjertet av Langhe. I starten var de 22 medlemmer, etter den første innhøstingen var de hele 362.

I dag er de over 400 medlemmer som produserer viner fra ca. 800 hektar i Alba- og Barolo-området. De produserer Barolo, Nebbiolo d‘Alba, Dolcetto d‘Alba, Dolcetto di Diano d‘Alba og Barbera d‘Alba samt noe Verduno Pelaverga, Freisa, Grignolino, Favorita og Chardonnay.

img_6497

Vinen har en frisk aroma av røde bær, moreller, krydder og litt treverk. Den har et saftig preg, god syre med bærpreg og litt lakris og varme krydder, lang halvtørr avslutning. En områdetypisk Nebbiolo og ikke minst et godt kjøp!

Produktet er tilsendt

 

Reklamer

Tagget:, , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: