Årets juleakevittt: Norkap!

Årets juleakevitt er en personlig favoritt, nemlig den erkenordiske Norkap Akvavit!

img_6929

Grunnen til at jeg kaller den erkenordisk er på grunn av ingrediensene.

Angelica eller på norsk Kvann er en plante som vokser  i de nordlige delene av Norge, Sverige, Finland, Færøyene og Island. Planten har vært brukt som krydder og grønnsak, og som medisinplante. Kvanngarder (kvannåkre) er nevnt i gulatingsloven. Den er også nevnt i norske kongesagaer. Planten inneholder vitamin c, og kan ha vært med på å forebygge skjørbuk hos befolkninger med lavt inntak av c-vitaminrik kost, som samene og inuittene på Grønland.

Sea Buckthorns eller Tindved på norsk er en plante i tindvedslekten som i Norge finnes viltvoksende hovedsakelig rundt Trondheimsfjorden og nordover til Ibestad i Troms. Primært på havstrand, men kan også forekomme i rasmark. Den har spiselige bær som inneholder organiske syrer, garvestoffer, eterisk olje, flavonglykosidet quercetin, provitamin A og vitaminene B kompleks, store mengder vitamin C og E. Videre betydelige mengder med mineraler som svovel, selen, sink og kopper.

(Fra Wikipedia)

Læsø salt er et spesielt salt som blir utvunnet på Læsø i Danmark, det har en helt spesiell smak og struktur som har gjort dette saltet velkjent innen gastronomi.

img_6926

Som dere ser er dette en lys og fin akevitt. Den lukter mildt av karve og anis og jeg syns liksom at det lukter nordisk av den. Om det er fordi jeg er «innstilt» på det vet jeg ikke. Smaken er krydret og man kjenner karve og anis her også, litt sitrus og salte toner. Mild men likevel kompleks og fyldig. Den er også lettdrikkelig noe som gjør den egnet for de som ikke er så vant til akevitt også!

img_6928

En bra allround akevitt til en god pris, denne blir absolutt å finne på bordet mitt i julen!

Produktet er tilsendt

Reklamer

Tagget:, , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: