Ch. Ducluzeau 2012

Chateau Ducluzeau er et lite vinhus i kvalitetsregionen Listrac-Médoc og det er nettopp fra de vi har fått nyheten Ch. Ducluzeau 2012!

img_7190

Chateau Ducluzeau har ca. 10 hektar med vinmark hvor vinstokkene er rundt 45 år gamle.
Vinhuset har røtter helt tilbake til det 17. århundre men Mr. Ducluzeau, som fortsatt har navnet sitt på vinen, solgte eiendommen allerede i 1870 til en Mr. Astien.
Vinhuset gikk videre til hans datter og i 3 generasjoner videre gikk det fra mor til datter, dette er en av grunnene til at det regnes som et feminint vinhus. En annen grunn er at vinen består for det meste av den silkemyke Merlotdruen.

Vinhuset ble klassifisert som Crus bourgeois i 1923, noe det har beholdt til i dag. Vinmakingen blir gjort av Château Ducru-Beaucaillou i Saint-Julien.

img_7192

Alle druer på gården blir håndplukket og sortert på vinplanten for å unngå kontakt mellom friske og ufriske druer.

Ch. Ducluzeau 2012 er produsert på 89% merlot og 11 % cabernet Sauvignon, den er gjæret på lav temperatur for å beholde fruktigheten og lagret på Bordeaux eik hvorav 10-20% er nye fat.

img_7195

Vinen har en innbydende aroma av mørke bær, krydder og litt pepper. Den er frisk og fruktig med saftige mørke bær, solbær og kirsebær, godt integrerte tanniner og lang ettersmak med hint av krydder.

Som dere ser så kommer vinen i en flott gaveeske, dette er en super julegave til den Bordeauxfrelste, pass bare på å bestille den så fort som mulig da den ligger i bestillingsutvalget!

Produktet er tilsendt

Reklamer

Tagget:, , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: