Hellstrøm Gløgg

Hellstrøm Gløgg er et nytt produkt fra stjernekokken Hellstrøm, det er en økologisk produsert gløgg lagd av kvalitetsdruer fra Italia!

img_6954

Produsenten er Snälleröds som holder til i Ljungbyhed i Skåne. Snälleröds er en herregård fra 1792, hvor familien Berntson i dag bor.
Eric Berntson, som i dag eier Snälleröds, tok over driften i 1991 og det er i samarbeid med han at resepten til Hellstrøm Gløgg er utviklet.
Eyvind kan fortelle at han er glad i julens tradisjoner og ønsker å bidra med sin egen gløgg.
Sverige har lange tradisjoner med å lage og nyte gløgg, så det ble naturlig å se til svenskene for kompetanse. Hellstrøm ønsket å lage en rød kvalitetsgløgg basert på nordiske tradisjoner, men har satt sitt eget preg på produktet ved å redusere sukkerinnholdet noe og ved å øke friskheten og sitrus-karakteren.
For å tilføre friskhet har Hellstrøm brukt appelsin og ingefær, mens hetvin og honning er tilført for å balansere sødmen.
Druene gløggen er produsert på er montepulciano og alt fra druer til krydder er selvfølgelig økologisk.
Han anbefaler å varme gløggen i en ren kjele til 62 grader, ikke mer. Hakkede, skoldede mandler og rosiner kan gjerne tilsettes.

img_6956

Gløggen har en typisk aroma av kanel, kardemomme, nellik, og klassiske rødvinsaromaer av røde bær og solbær. Den er rund og behagelig i munnen, har et friskt sitrusanslag som balanserer sødmen og flotte kryddertoner.
En flott gløgg som absolutt kan anbefales til sesongen, passer utmerket som aperitiff, til pepperkaker med blåmuggost og andre desserter og avec, husk at den er lagd i et begrenset opplag.

Produktet er tilsendt

Reklamer

Tagget:, , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: