Louis Picamelot Les Terroirs Cremant de Bourgogne Brut

I dag skal dere få en musserende vin fra Frankrike, champagnens lillebror Cremant! Louis Picamelot Les Terroirs Cremant de Bourgogne Brut kommer fra vinhuset Louis Picamelot, et vinhus som har lagd Bourgogne Mousseux siden 1926!

img_7305

Mannen som startet vinhuset het selvfølgelig Louis Picamelot, han var en av de første i byen Rully som lagde musserende vin.
Cremantene hans høstet stor suksess og noen av flaskene hans var faktisk med på de første ekspedisjonene til Antarktis med Paul-Emile Victor på 40-tallet.
I løpet av 40- og 50-tallet fikk han to svigersønner som ble med i firmaet og på 70-tallet begynner også hans første sønn å jobbe for Louis.
I 1975 kommer appellasjonen Cremant de Bourgogne som erstatter Bourgogne Mosseux.
På 80-tallet begynner hans andre sønn i firmaet og blir manager, samme tiår begynner de å eksportere vinen de lager.
Suksessen fortsetter og på 2000-tallet investerer de i et steinbrudd som de gjør om til vinkjeller, de kjøper også opp nye vinmarker i området og vinner flere priser.

img_7306

Vinen er produsert på Pinot Noir (57%), Chardonnay (32%) and Aligoté (11%), druene er håndplukket og vinen lagret i minimum 12 måneder før disgorging.

Vinen har en aroma av sitrus, fruktige hint av eple og mineraler, toast. Den er rund og syrebalansert, fruktig med god balanse og mineraler og gjær i avslutningen. Et meget vellaget Cremant!
Før jul er det nok bare dere Osloboere som får tak i den da den kun er inne på Aker Brygge og Majorstuen, men bestill den gjerne til en hyggelig aften etter jul, passer godt til fingermat!

Produktet er tilsendt

Reklamer

Tagget:, , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: