Biurko Gorri Monte Ocijo Graciano 2014

Som dere kunne lese i går så kom det to nye økologiske spanjoler på vinmonopolet sent i fjor høst, Biurko Gorri Monte Ocijo Graciano 2014 er den andre.

img_7120

I den lille spanske byen Bargota, 290 km nord for Madrid, med en befolkning på under 300 personer, drives vinhuset Bodegas Biurko Gorri. Dette er en familiebedrift der mange generasjoner har dyrket vindruer i området. Opprinnelig ble vinen solgt til det lokale kooperativet, men i 1992 salet de om og begynte å selge viner under egen etikett. Filosofien bak vinproduksjonen omfatter ledeordene respekt, samt omtanke for naturen og den lokale tradisjonen. Allerede i 1998 ble vinhuset økologisk sertifisert, og familien betraktes som pionerer på det økologiske området.

Biurkos vingårder ligger ved foten av Sierra Cantabria, og jordsmonnet består først og fremst av kalkblandet leire, som med sin kombinasjon og balanse bidrar til friskhet og kraft i druene. Vingården ligger i en skråning omringet av både andre vingårder og olivenlunder, med spektakulær utsikt over omgivelsene.

img_7121

Vinen har en fruktig aroma av bjørnebær, blåbær, krydder, blomst, lakris og hint av mineraler. Rund og fin i munnen, fruktig, syrebalansert med en tørr finish.
Som vinen i går er dette en kjøttvin, det er noe av det jeg liker med spanske viner – de passer så godt til et realt stykke kjøtt. Godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Reklamer

Tagget:, , , ,

One thought on “Biurko Gorri Monte Ocijo Graciano 2014

  1. […] starten av året kunne dere lese om en økologisk Spansk nyhet fra  vinhuset Biurko, en flott rødvin, nå har den fått en hvit venn fra samme vinhus: Biurko Organic Sauvignon Blanc […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: