The Econic Chardonnay by Bonterra 2014

The Econic Chardonnay by Bonterra 2014 er en av januarnyhetene på vinmonopolet, den kommer fra Bonterra Organic Vineyards i California.

img_7561

Vinhuset ble som første økologiske produsent kåret til American Vinery of the year av Wine Enthusiast i 2016, en prestisjetung pris, vingården blir også kåret til Impact Hot Brand samme år.
Bonterra har dyrket økologisk i over 25 år og får endelig uttelling for sitt harde arbeid for miljøvennlig vindyrking.
Alle druene i viner fra Bonterra er dyrket økologisk og er CCOF-sertifiserte. De har et stort mangfold på vingården med både pattedyr som sau, fugler, høner og insekter som bier og sommerfugler, dette bidrar ti å berike det biologiske mangfoldet og holde skadedyr unna.

img_7563

Vinen er produsert på 77% Chardonnay, 12% Viognier, 10% Muscat og 1% Rousanne. 60% av vinen er lagret på amerikanske og franske eikefat i 8 måneder, hvorav 15% på ny eik.
Som du kanskje har gjettet er navnet en fusjon mellom «Ecological» og «Iconic», noe som representerer dette vinhuset meget godt, de vil lage typiske viner med smak av terroir – økologiske såklart.

img_7562

Vinen har har et typisk chardonnaypreg med sitrus og eple i god harmoni med pære, tropisk frukt, blomster og hint av vanilje. Den er fyldig og frisk, rik smak av moden frukt, toner av toast og eik og en lang og hyggelig ettersmak.
Denne skriker etter fiskeretter med fett, mager torsk stekt i smør og med bacon, laks med en eggebasert saus osv. Går også godt til kylling og svin, da gjerne med bernaise-lignende sauser. Meget god pris.

Produktet er tilsendt

Reklamer

Tagget:, , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: