Chateau du Seuil og Bordeaux AOC Graves.

Bordeaux er den største og mest kjente vinregionen i Frankrike og å se på to viner fra et område i denne regionen passer helt perfekt da det er nettopp Bordeaux jeg studerer nå på Sommelierskolen. Håper dere er interessert i å lære både litt om området, vinhuset og denne hvite og røde vinen.

AOC Graves er et distrikt og en appellasjon i Bordeaux, karakterisert av gravel (grus) og sett på som fødeplassen til høykvalitetsviner i regionen.
Graves-appellasjonen dekker både røde og hvite viner fra området og det er typiske Bordeauxdruer som blir brukt her, dvs. Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec og Petit Verdot for de røde vinene og Semillon, Sauvignon Blanc og Muscadelle for de hvite.
Det produseres ca. 90% røde og 10% hvite viner i området.

Vinene vi skal se på kommer fra vinhuset Chateau du Seuil med sine 25 hektar vinmark lokalisert 35 km sør-øst for byen Bordeaux.
Chateau du Seuil går for å være ett av de flotteste slottene på den venstre bredden av elven Garonne!

th

Selve eiendommen har vært kjent for sin kvalitetsvin lenge, allerede i 1930 ble den beskrevet som en av flotteste vinprodusentene i området og medaljer har de vunnet siden 1928 så vidt jeg vet!
I 1988 ble vinhuset oppkjøpt av et ektepar fra Wales som renoverte og fornyet eiendommer og vinmarker, i dag er det datteren Nicola og mannen Sean som har tatt over og viderefører det suksessfulle prosjektet foreldrene startet.
De to er personlig involvert i hele prosessen av vinmakingen for å forsikre at vinen de lager skal ha den høyeste kvalitet, de beste tradisjonelle vinmakingsmetodene er kombinert med nymotens teknikk og fra 2014-årgangen er vinene deres også sertifisert økologisk.

img_7767

Ch. du Seuil 2011 er produsert på 60% Cabernet Sauvignon og 40% Merlot.

img_7769

Vinen har en smøraktig aroma med modne solbær, krydder, hint av vanilje og tobakk. Den er fruktig og bestemt på smak med moden frukt og integrerte tanniner.
Skikkelig kjøttvin, nydelig til en entrecote med en typisk rødvinssaus fra Bordeaux!

Ch. du Seuil Graves Blanc 2010 er produsert på 70% Semillon og 30% Sauvignon Blanc.

img_7770

Vinen har en fruktig aroma med toner av aprikos, grapefrukt, honningmelon og litt grønne hint. Den er frisk og fruktig, behagelig i munnen med fint sitruspreg og lang mineralsk avslutning.
Utrolig flott utviklet vin som er vanskelig å sette fra seg!
Produsenten anbefalte den til ost, noe jeg selvfølgelig måtte prøve, det fungerte overraskende bra! Smakte også nydelig til svinefilet med appelsinsaus og er en selvfølge til fisk og sjømat.

img_7768

To flotte viner fra Graves med super årgang, her får man utrolig mye vin for pengene!

Produktene er tilsendt

Reklamer

Tagget:, , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: