To nyheter fra New Zealand.

Påsken er over og vi ser mot vår, i dag skal vi se på to nyheter fra New Zealand, en hvitvin til den lette vårlige lunsjen og en rødvin til middagen når du kjenner at det fortsatt er en stund til sommeren.
Rimapere Sauvignon Blanc 2015 og Rimapere Pinot Noir 2015 er et samarbeid mellom Baron Benjamin de Rothschild og Mister Terry Peabody, eier av Craggy Range vingården i New Zealand.

Det hele begynte i 2009 da Benjamin syns at porteføljen til selskapet Compagnie Vinicole manglet utvalg i hvite viner, han vurderte å utvide vingården i Frankrike men med sin eventyrlyst og pioneerspirit falt valget på New Zealand!
Naturlig nok var det Sauvigon Blanc han hadde i tankene, Marlborough er viden kjent for gode vekstforhold for nettopp SB så det var hit han dro.
Compagnie Vinicole  kjøpte en 24 hektar stor vingård i Ripaura i 2012 i hjertet av Marlborough og begynte et samarbeid med Peabodyfamilien som allerede var et godt kjent kvalitetsvinhus.
Allerede samme år kom den første Rimapere Sauvignon Blanc.

Vinen heter Rimapere, fem piler på Maori, og representerer logoen til Rothschild.

Begge vinene kommer fra enkeltvinmarker langs den velrennomerte veien Rapaura i Wairau-dalen, her er det steinrik jord og kjølig klima, noe som er utmerket for Sauvignon Blanc.

Vinen har en frisk aroma av lime, sitron, litt grapefrukt, komplekse herbale og florale toner og mineralitet.
Den er frisk og fruktig, utrolig flott syre og balanse.
Helt perfekt som aperitiff, syren gjør at den fungerer godt som appetittvekker, fin til fisk, lyst kjøtt, sjømat og salater.

I 2014 kom den første Pinot Noir`en, det viser seg at også den druen trives meget godt i både klimaet og jordsmonnet på vingården, og det er den andre årgangen, 2015, vi skal se på.

Vinen har en fruktig aroma av røde bær, kirsebær, litt florale toner i kombinasjon med tørkede urter og mineraler. Den er saftig med godt preg av røde bær, god syre og integrerte tanniner, lang og tørr ettersmak.
En utrolig spennende og flott vin!
Passer godt til lyst kjøtt som kylling, kalv, and og svin samt vilt.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: