Baltasar Garnacha Viñas Viejas 2015

På utkikk etter en real kjøttvin til grillsesongen kicker i gang i mai? Look no further; Baltasar Garnacha Viñas Viejas 2015 er ypperlig til alle typer kjøtt!

Vinen kommer fra et kooperativ men ikke av typen «koop» som masseproduserer intetsigende vin. Bodegas San Alejandro består av 350 selvstendige bønder som har samlet seg i et kooperativ for å sikre en jevn høy kvalitet og konkurransedyktige priser og de har lagt store føringer på sine medlemmer for å sikre topp kvalitet.
De ble etablert i 1962 og alle vinmarkene ligger i Calatayud, ca 40 mil vest for Barcelona hvor plantene er plantet ca. 750-900 meter over havet.
Det er Garnacha som dyrkes mest, men også mye Tempranillo og Macabeo, samt noe Merlot, Syrah og Cabernet, de har også en fast vinmaker som passer på at alt går riktig for seg.

Jordsmonnet i vinmarkene består hovedsaklig av grus, stein og kalkholdig leire. Dette kombinert med moderat nedbør og gunstig mikroklima gjør at det brukes minimalt med insektsmiddel og kunstig gjødsling.
På denne måten holdes avkastningen nede, slik at all energien til vinstokkene konsentreres i druene og sluttproduktet.
At vinmarken ligger så høyt gir en stor fordel da druene modnes saktere og får utvikle seg roligere, noe som gir høy kvalitet. I normale år har de ikke innhøsting før i oktober.

Vinen har en fruktig og aromatisk duft, røde bær, skogsbær, litt urter og mineralske toner. Den er fyldig og rund, har fin syre, mye frukt, urter med et lett bitt og lang ettersmak.
Denne harmonerer meget god med kjøtt, jeg smakte den til forskjellig grillmat, smakfulle pølser og kraftig kjøtt og det satt som et skudd!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: