2 Proseccoer til den store dagen!

I dag skal vi se på to gjengangere hos Vinhøna, to typeriktige Proseccoer som også er riktig gode i pris (perfekt for stundentlommeboka) og passer utmerket til 17. mai! Zigno Prosecco Extra Dry og Ponte Treviso Prosecco Frizzante!

Begge kommer fra Cantine Ponte, et vinselskap opprettet i 1948 i Veneto av en liten gruppe vinmakere som ville møte etterkrigstiden sterkere og sammen.
I dag har de over 2000 hektar vinmark fordelt på rundt 1300 vinprodusenter, så man kan trygt si at de lykkes med prosjektet.

Prosecco er et beskyttet navn som dere kanskje vet, den må inneholde minst 85% av druen glera (de fleste har 100%) og må komme fra en av de 9 godkjente områdene i nord-Italia.

Zigno har en klokkeren aroma, om noe dempet, av klassisk prosecco. Ren fruktduft av pære, sitrus litt eple. Smaken følger aromaen og er noe søtlig med et fruktig preg.

Ponte har en fruktig og frisk aroma, ikke veldig utpreget. Noe urtepreg og blomster i smak og aroma, den er lett og komfortabel i munnen og er en behagelig vin som er lett å både drikke og like.

Hva er forskjellen på de to vinene? Ponte Prosecco har litt mindre alkohol, sukker og bobler enn Zigno, men har de samme bruksområdene. Det spørs litt hva du liker, jeg har mange venninner som må ha en del sukker i hvitviner og musserende viner for at den ikke skal bli «for sur», mens selv liker jeg de litt tørre, men skal man for eksempel spise noe med chili eller mye sukker er det en fordel at vinen er litt søtere.
Smak og behag!

Produktene er tilsendt

Tagget:, , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: