Balestri Valda Soave Classico 2015

«A small winery with great passion for good wines» Dette står i beskrivelsen til Facebooksiden til Balestri Valda som er et italiensk familiedrevet vinhus som produserer både røde, hvite og musserende viner. Jeg har smakt Balestri Valda Soave Classico 2015, den klassiske soaven deres i ny årgang (og ny pris, nedsatt 25 kr)!

Familiebedriften drevet av far Guido Rizzotto, en man som har dedikert livet sitt til vinmaking, ligger i Venetoområdet i Italia, rettere sagt Soave. De driver et relativt lite vinhus, 20 hektar, men til gjengjeld satser de på tradisjonell vinmaking med håndplukking av druer og respekt for naturen. Luca og Laura, barna til Guido, er begge dedikert til bedriften, mens moren og konen er den som balanserer familien fra kulissene.

Verona_with_Soave_Classico_highlighted

Balestri Valda Soave Classico 2015 er «kongen på haugen», classico betegnelsen gir lovnader om kvalitet men det er som kjent ingen 100% garanti for at vinen er superb.

Vinen er lagd på Garganega, som for øvrig okkuperer 70% av alle vinmarkene til Balestri Valda.

Vinen har en flott gylden gulfarge, aromaen avslører med en gang en meget innbydende vin. Man kjenner gule modne epler, blomster, litt sitrus og nøtter på nesen. Smaken er myk og behagelig i munnen, slik en soave skal være i mine øyne. Også her gule epler og medium syre med hint av mineraler.
En meget balansert og deilig vin, godt kjøp!

Vinen smaker godt til risotto, fiskeretter og generelt lette italienske retter.

Produktet er tilsendt

Tagget:, , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: