Charles Smiths viner til sommerferien!

I dag skal vi se på 5 av 7 tilgjengelige viner fra den Amerikanske produsenten Charles Smith, i teorien all vinen du trenger til sommerferien da det går fra lett og ledig riesling til fruktig og kraftig cabernet sauvignon.

Oppvokst i California har Charles har alltid vært en reiselysten mann, foreldrene hans kommer henholdsvis fra Wales og Frankrike og har reist en del.
Selv har han blant annet bodd mange år i Danmark og jobbet som eventmanager for ulike rockeband.
Det var på tour med disse bandene og såkalt «wining and dining» at han ble interessert i vin og flyttet tilbake til USA og startet en vinbutikk.
Han møtte så en fransk vinmaker med samme interesse og ble overbevist om å prøve å lage sin egen vin, noe han begynte med i 2001.

Dagens viner går under Charles Smith Wines: The Modernist Project, viner for den moderne mann og kvinne som er drikkeklare nå og med et tydelig terroir.
Design og navn er nøye valgt: bilder og tekst som er lett å legge merke til og lett å huske.

Charles Smith Velvet Devil Merlot 2014 har en innbydende aroma av skogsbær, tydelig blåbær, varme krydderier i harmoni med vanilje og kaffe. Smaken er litt parfymert, rund og balansert med fruktige toner og en halvlang ettersmak med urter.

Gi denne vinen noen minutter både i karaffel og i glasset, den utvikler seg ganske mye, etter litt tid og luft blir den silkemyk og deilig! Perfekt til grillmat, gjerne spareribs!

Charles Smith Kung Fu Girl Riesling 2015 har en frisk og fruktig aroma av sitrus, eple, limeblader og et hint av gummi. Smaken er preget av de samme fruktene og luktene som aromaen med litt søtligere toner av aprikos og fersken og mineraler i ettersmaken. Meget balansert.
Passer godt til sushi og kinesisk, generelt asiatisk. Også god alene!

Charles Smith Eve Chardonnay 2013 har en frisk aroma av modne epler, gul frukt, sitrus, hint av urter. Den er fyldig med fin friskhet, balanserte frukttoner og mineralitet i bakgrunnen. Dette er allround vinen som passer til det meste, fra fisk, skalldyr og salater til lyst kjøtt og pizza.

Charles Smith Chateau Smith Cabernet Sauvignon 2013 har en intens og rik aroma av solbær, kirsebær, noe florale toner og hint av eik. Den er fyldig og rund med balansert struktur og fasthet, mørke bær og litt kaffe og mørk sjokolade i en lang avslutning. Godt balansert.
Denne går utmerket til kraftig kjøtt, lam, storfe og vilt.

Charles Smith Boom Boom Syrah 2013 har en aroma av mørke bær og frukt, kirsebær, plommer og skogsbær, hint av krydder og pepper på nesen. Den er frisk og fruktig på smak, behagelig i munnen med god frukt.
Denne funker også fjell til det meste kjøtt!

5 flotte Amerikanere til i sommer her altså og for å sitere produsenten selv:  «It’s just wine, drink it».

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: