Ch. les Valentines Côtes de Provence Rose 2016

Vi ser på nok en rosèvin i dag, Ch. les Valentines Côtes de Provence Rose 2016 ligger i det øvre prissjiktet når det gjelder rosè, men er absolutt verd det! Denne er for øvrig også ny i år, kom i mai.

Le Château Les Valentines dekker et område på 35 ha. Eiendommen er klassifisert som AOC Côtes de Provence og er mer enn et århundre gammel.
«Forhenværende eier pleide å levere drueinnhøstingen til et lokalt kooperativ helt til vi tok over i 1997. 
Vi bestemte da at vi skulle lage vår egen vin og bygde et moderne vineri som vi kalte «Les Valentines», etter navnene på våre barn; Valentin & Clémentine. Det var en enestående mulighet for oss til å få oppfylt vår lidenskap for vin i et av de mest ettertraktede områdene av sør-frankrike
-Starten på et nytt eventyr for forhenværende data entreprenører fra Paris.


Château Les Valentines er den første linjen til vinhuset, den består også av en hvit og rødvin i tillegg til dagens vin.
Vinen har følgende druesammensetning: Cinsault 50%, Grenache 30%, Mourvèdre 10%, Syrah 10%. Vingården driver organisk/økologisk og vinplantene er nå ca. 30 år gamle.

Vinen har en spennende og litt krydret aroma, vi finner røde bær, blomster og urter på nesen. Den er rund og balansert på smak, deilig krydret med god frukt og tørr mineralitet. God syre og lang ettersmak.

Det er når du smaker en slik rosè du ikke vil gå tilbake til de som koster rundt hundrelappen… Men hver til sitt bruk, denne nyter du hver slurk av, mens en enklere og billigere en kan man kaste i seg av i godt selskap i sola!

Produktet er tilsendt

Reklamer

Tagget:, , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: