Righetti Valpolicella Classico 2015

Vi må ikke glemme rødviner selv om vi er godt inne i juni, saftige, leskende røde viner er også deilig i solveggen og til sommermat! Righetti Valpolicella Classico 2015 er et eksempel på det!

Vinprodusenten Luigi Righetti er et familiedrevet vinhus i Valgarata, midt i hjertet på Valpolicella Classico området i Italia.
Vinhuset har produsert vin siden 1909 og det er i dag 5. generasjon som driver produksjonen videre.
Som mange andre vinhus i Valpolicella produserer de et bredt spekter med viner, fra Valpolicella Classico og Soave til Ripasso og Amarone.

Druene (Corvina 75%, Rondinella 20%, Molinara 5%) er håndplukket fra ca. 10 år gamle vinstokker og vinen har fått en modning i 8 måneder på ståltanker før den tappes på flaske hvor den modner videre i 1 måned før salg.

Vinen har en lett og frisk aroma av sødmefulle bær, kirsebær i god kombinasjon med krydder og florale hint. Den er ung og saftig på smak, godt balansert bærpreg med middels fylde. Fin syre og lett krydder i ettersmaken.

Skikkelig leskedrikk som passer til lette retter med lyst kjøtt, takler tomatbaserte retter godt og da selvfølgelig god til italiensk mat. Mye vin for pengene!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: