Montevina Chardonnay

Jeg må innrømme at jeg har litt dilla på Amerikansk Chardonnay for tiden, har smakt mange gode det siste halvåret! En av de jeg smakte sist var Montevina Chardonnay fra Omira Hills, California.

Montevina Winery har hele 161 hektar (alt er større i USA eller hva?) spredd over Amador County og var det første vinhuset som ble etablert etter Forbudstiden.
Montevina er spansk for «fjellvin» og skal reflektere lokasjonen til vinhuset ved foten av Sierra Hills.
De ble etablert i 1970 og produserte sin første vin i 1973, de ble raskt kjent for sine robuste zinfandel- og barberaviner men fortsatte å utforske og utvide med nye druer.

Chardonnaydruene blir høstet tidlig, tidlig på morgenen før det blir alt for varmt, og deretter direkte til selektering og pressing. 50 % av druene kommer fra delta beltet i Lodi og 50 % kommer fra kysten.
Vinen gjennomgår malolaktisk gjæring for å få frem den kremede følelsen og fylden, samtidig som den fortsatt er tørr og fruktig.
Gjæring i franske og amerikanske fat før videre lagring på ståltanker. Der blir vinen liggende ved 0 grader for å holde frukt intensiteten og balansen,- helt til den tappes på flaske.
Vinen har en frisk og fruktig aroma, eple, pære, litt tropiske toner i kombinasjon med smør, litt mineraler, flint og hint av røyk. Tørr, elegant og fruktig på smak, god fedme, balanserende syre og lang ettersmak. Gode frukttoner med litt nøtt og fat.
En god Chardonnay fra California, fin som «inngangsvin» hvis du vil lære deg å like denne typen vin, god pris.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: