Groot Constantia Sauvignon Blanc 2015

Groot Constantia Sauvignon Blanc 2015 kom på vinmonopolet i mai, akkurat i tide for vår og sommer! Dette er en Sauvignon fra vinhuset Groot Constantia, det eldste vinhuset i Sør-Afrika!

I 1685 fikk guvernøren av Kapp det gode håp eiendommen Groot Constantia rett utenfor Cape Town, Van der Stel bygde opp en gård som produserte både vin, frukt og grønnsaker samt drev med kveg. Da han døde i 1712 ble eiendommen delt opp i 3: Groot Constantia; Klein Constantia; og Bergvliet.
I 1779 kjøpte Cloete-familien Groot Constantia og plantet store arealer vinmark og oppgraderte herskapshuset på gården, de installerte også en vinkjeller i 1791.
Vingården ble viden kjent for dessertvinen sin.


By Tjeerd Wiersma from Amsterdam, The Netherlands

I 1885 ble Groot Constantia kjøpt av staten og ble brukt til eksperimentell vinmaking og agrikultur, dessverre brant det flotte herskapshuset ned i 1925 i en stor brann.
Staten fant heldigvis midler til å bygge det opp igjen slik det hadde vært (bilde) og i 1969 ble det en del av South African Cultural History Museum.
I dag er Groot Constantia kjent for å lage rødviner av meget god kvalitet, samt hvitvinen vi skal se på i dag. De har også begynt å lage dessertvinen de var kjent for på 1800-tallet, men denne er foreløpig ikke i salg i Norge enda.

Vinen er produsert på 86% Sauvignon Blanc og 14% Semillon fra forskjellige vinmarker som varierer fra 88 meter over havet til 233 moh.
Druene er håndplukket om morgenen før det er for varmt og kaldgjæret.
Vinen ligger på bunnfallet ca. 4 måneder før de flaskes.

Vinen har en frisk og fruktig aroma av moden frukt, sitrusblomster, melon, noe tropiske toner og hint av de gressaktige aromaene Sauvignon gjerne har med seg.
Den har et godt og rikt preg av tropisk frukt i munnen, kombinert med kompleksiteten den får av å ligge på bunnfall, flott syre og en tørr utgang med urter.

En utrolig flott Sauvignon Blanc fra S-A, denne passer godt til fisk og sjømat, salater, grønnsaker som asparges og chevre.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: