Hammeken Picos del Montgo Garnacha 2015

Hammeken Cellars drives av et ungt, dynamisk team bestående av 6 vinmakere: 2 danske og 4 franskmenn med David Tofterup,- årets winemaker i Spania 2016 – som Chief Winemaker.
Deres mål er lage moderne viner fra et gammelt vinland og de jobber kun med produsenter som har tilgang til gamle druestokker dvs. 20 år eller eldre. Jeg har sett på Hammeken Picos del Montgo Garnacha 2015:

Hovedkontoret til Hammeken Cellars ligger i den lille pittoreske byen Javea, de er  stolte over å kunne tilby en komplett portefølje av viner som understreker de unike druetyper og regioner i Spania. Idag lager Hammeken Cellars viner fra Ribera del Duero, Toro, Biezo, Castilla y Leon, Valencia, Yecla, Priorat, Rias Baixas og La Mancha. Dette gjøres i samarbeid med lokale vingårder.

Vinen er produsert på 100% garnacha og det er håndplukkede druer fra 40 år gamle druestokker. Druene er dyrket i Cariñena, fødestedet til druen garnacha, her ble druer plantet av Romerne så tidlig som år 300 før Kristus!

Vinen lukter spansk, i hvert fall det jeg forbinder med en spansk vin, det vil si at de har truffet med typeriktigheten! Den har en aroma av mørke bær, kirsebær, krydder, pepper og lakris. Den er krydret også på smak, frisk og fruktig med modne tanniner, lang ettersmak.

En spennende vin fra Spania, absolutt en vin å bli kjent med i sommer! Passer godt til kjøtt.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: