Marina Espumante Brut & Bocopa Marina Alta 2016.

I dag skal vi se på to spennende julinyheter fra feriefavoritten Alicante! Bocopa Marina Alta 2016 og Marina Espumante Brut! begge fra Bogedas Bocopa.

Kooperativet ble etablert av en gruppe vinbønder i 1987, med mål om å forbedre kvaliteten på produktene deres. De sluttet å selge i bulk og fokuserte heller på kvalitet på flaske, dette skulle vise seg å være smart da de allerede året etter vant sin først pris.
I 1993 vant Marina Alta-vinen deres gullmedalje på VINEXPO i Bordeaux, det er ikke en liten hendelse i vinverdenen, etter dette fløy 50.000 flasker av samme vinen ut av lagret deres på et par dager.
I dag består Bocopa av mang kooperativer i Alicante, akkurat som en drueklase har de samlet seg for å bli sterkere sammen.

Marina Espumante Brut er produsert på druene Chardonnay, Merseguera og Macabeo, den første og siste druen er kjente for meg mens Merseguera var ny. Det viser seg at den druen er en lokal drue som er mye plantet i Alicante, visstnok minner den om en Chardonnay, Roussanne og Viognier-blanding.

Vinen åpner med en eksplosiv poff og en aroma som minner om Spania. Den lukter grønne epler, tropisk frukt, litt eplesider og urter. Slank og elegant, balansert med gode frukttoner, litt samme eplesider preg med tropisk frukt og lime.
Den har behagelige 10% alkohol og passer godt å drikke til tapas, sushi, hvitt kjøtt og frukt.

Marina Alta er produsert på druen Alexandria Muscatel, den er som du kanskje skjønner medlem av den store Muscat-familien. Druen blir regnet som en «urdrue», en av de eldste som fortsatt eksisterer. Den er kjent fra Egypt hvor den både ble brukt til vinmaking og rosiner (den blir fortsatt brukt til rosinproduksjon), men har også spredd seg nordover blant annet til Málaga, Alicante, Valencia, og Kanariøyene.

Vinen har en ren og frisk aroma, her finner man epler, litt florale toner og urter. Den er balansert på smak, frisk og fruktig med en snill ettersmak.
Det man kan kalle en vennlig vin, og det trenger man i blant! Passer godt til fisk, sjømat, lyst kjøtt og alene.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: