Faustino I Gran Reserva 2004/2005

I dag skal vi se på en klassiker; Faustino I Gran Reserva 2004/2005. Regner med at de fleste er kjent med dette vinhuset, om du mot formodning ikke skulle ha smakt en vin fra Faustino har du sikkert sett den på vinmonopolet, på restaurant, taxfree osv. for dette er en produsent som kan å spre vingene sine!

Bodegas Faustino er en familieeid og familiedrevet produsent i Rioja og ble grunnlagt i 1861.
Faustino var fornavnet til bestefaren til José Miguel Martinez Zabala, som er 4. generasjons eier av Grupo Faustino. Vinselskapet eier 650 hektar land beplantet med vinstokker og er dermed den vinprodusenten i Rioja som eier desidert mest vinmark.
Denne tilgangen til egenproduserte druer av meget høy kvalitet gjør at Faustino er den udiskutable leder i det norske markedet for Reserva- og Gran Reserva-viner. Alle druene de benytter i vinproduksjon kommer fra Oyon i området Rioja Alavesa.

Det har i de siste årene vært litt nedgang i fatlagrede spanske viner, diverse vineksperter har skjelt ut disse «overeikede» spanjolene. Jeg for min del digger den typen vin, så at det anerkjente vinmagasinet Decanter kåret Faustino I Gran Reserva 2001 til årets beste vin i 2013 overrasket ikke meg, og det i konkurranse med 3200 andre viner.
Min personlige mening er at Faustino produserer viner av meget høy kvalitet til en utrolig god pris, ikke minst når man regner med den lange lagringsdyktigheten!

Å smake en årgang Faustino Gran Reserva jeg ikke har smakt før satt derfor ikke langt inne.

Gran Reserva er den kategorien av viner fra Rioja som har strengest krav til produksjon, kvalitet og lagring. Vinen må være lagret minst 2 år på fat og 3 år på flaske før den selges.
2005 årgangen har blitt klassifisert som ‘excellent’ da vekstsesongen var fint balansert med regn og sol, bortsett fra juli som var veldig tørt. Ellers moderate dagstemperaturer med kjøligere netter.

Vinen er produsert på 88 % Tempranillo, 7 % Graciano og 5 % Mazuelo, og er som nevnt lagret på fat (amerikanske og franske) i 26 måneder.

Vinen har en innbydende aroma av mørke bær, tørket frukt, noe florale toner, krydder og den karakteristiske eiken. Den er fyldig med rik frukt, rund i kantene med en flott balanse. Mørk frukt som på nesen og en lang og nydelig ettersmak.

Nok en innertier fra Faustino, dette er kvalitet fra Rioja til en fantastisk pris. Her skal det kjøpes inn noen til kjelleren, denne lagres fint i 10-15 år.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: