Pongracz Rosé

Vi drikker vel musserende vin på sensommeren også? Ta en kikk på Pongracz Rosé, en boblevin fra Sør-Afrika produsert på champagnemetoden!

Under andre verdenskrig, etter å ha blitt uteksamineret fra ungarske Academy for Agriculture i 1944, sluttet Desiderius Pongrácz seg til den ungarske arméen istedet for å vende tilbake til familien.
Straks etter at Ungarn hadde gitt opp i krigen, ble Desiderius tatt til fange av russerne og i nesten 10 år var han fange i Siberia.
Krigen tok slutt og han fløy til Namibia og fant senere arbeid i Stellenbosch i Sør-Afrika.
I 1963 ble han ansatt ved et forskningsinstitutt og i tiden etter tok han en Master of Science of Agriculture ved University of Stellenbosch.
I 1973 ble han Chief Viticulture Adviser ved Distillers Corporation.
I sine 20 år i vinbransjen skrev han blant annet et antall bøker om vitikultur. Han ble en ansett mann med et intellekt, kunnskap og visjoner som utfordret den sør-afrikanske industrien, men også utviklet den til det positive. Han mistet dessverre livet som 61 åring i forbindelse med en bilulykke.

Som nevnt er vinen produsert på champagnemetoden, dvs. andregangsgjæring på flaske. Druene brukt er 60 % Pinot Noir og 40 % Chardonnay og den er flaskelagret i 3 måneder før salg.

Vinen har en tiltalende nese av modne røde bær, mørk frukt, litt jordlige toner med hint av toast. Den er frisk mousse, fyldig med god frukt, meget godt balansert og lang, tørr ettersmak.

En overraskende god musserende vin, meget god kvalitet til prisen! Passer til lyst kjøtt, fisk, sjømat og alene. De har også en Brut i sortimentet.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: