Kyrö Napue Gin

Jeg som har blitt mer og mer glad i gin de siste årene setter stor pris på trenden med håndtverksgin, jeg syns gin som produkt er utrolig spennende!
Som en liten digresjon vil jeg anbefale alle ginfrelste en tur til Dublin, der er det mange steder man smake ulike gintyper!
Men i dag skal vi se på finske Kyrö Napue Gin!

Finnene liker å klekke ut ideer mens de sitter i badstuen, og det var også her historien om dette destilleriet basert utelukkende på rug begynte i 2012.
En av karene som deltok på dette avgjørende badstumøtet hadde en idé om hvor destilleriet kunne plasseres: Finlands mest kjente ysteri hadde vært stengt i fem år og var klart for en pietetsfull overtagelse.
Etter å ha holdt ut gjennom to år med byggeprosess og byråkrati kunne de fryktløse rug-destillatørene endelig fyre opp under kjelene i 2014. «IN RYE WE TRUST» – og de gjør det ikke enkelt for seg selv, da rug er det aller vanskeligste kornet å destillere.
Kyrö Distillery Company er verdens nordligste destilleri for gin og whisky, og de bruker ville urter høstet på den gamle slagmarken i Napue. De tror at gode ting skjer med ærlige entusiaster og denne ærlige og dristige gjengen er glade i å gjøre ting på sin måte.
Gutta kommer fra det arktiske Europa, og vet at godt selskap ikke bare er hyggelig, det er helt nødvendig.

Ginen har fin aroma med sitrus, einebær, urter og hint av søtlige krydder. Den følger opp med en deilig krydret smak, de søtlige tonene kommer fra kanel og kardemomme og balanseres pent av sitrus, urter og en lang ettersmak som sitter godt.

En utrolig flott gin med en ekstra krydret «spiss» hvis man skal sammenligne med tradisjonelle britiske gintyper, meget godt å drikke alene men også selvfølgelig nydelig i en gin & tonic.

Man kan også tilsette ulike urter og tranebær for å gjøre den enda mer spennende.

Produktet er tilsendt

Reklamer

Tagget:, , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: