Torraccia del Piantavigna Barlan Rosato 2016

Vi er nok ikke helt ferdige med rosèvinene, akkurat som at jeg håper at vi ikke er helt ferdige med sommerværet. I tidligere år har det hvert fall vært en del fine dager i august. Uansett er rosèvin en veldig versatil vin som passer til mye forskjellig mat, gjerne rosa mat som laks! (Og dere er vel flinke å spiser fet fisk noen ganger i uka..?)

Torraccia del Piantavigna Barlan Rosato 2016 er en italiensk vin fra produsenten Torraccia del Piantavigna i Piemonte.

Historien til vinhuset begynner i 1977 da bestefaren til dagens generasjon, Pierino Piantavigna, plantet Nebbiolo i sin nye vingård i åsene over Ghemme.
Han måtte ha gjort en god jobb.
I dag er nemlig vinhuset et stort selskap med over hundre hektar vinmark og et imponerende vinrepertoar, de fokuserer på tre druer, Nebbiolo og Vespolina til rødvin og Erbavoglio til hvite varianter og produserer kun kvalitetsvin.
Mest kjent er de nok for DOCG Ghemme og Gattinara, men de hvite og rosa variantene deres har også fått en del positiv oppmerksomhet.

Barlàn er navnet på en av figurene i det tradisjonelle karnevalet i byen Ghemme, en komisk og annerledes figur. Akkurat som denne rosèvinen produsert på nebbiolo og klassifisert Colline Novaresi D.O.C.

Vinen har en lett og delikat aroma av røde bær, bringebær, rips, litt florale toner og hint av hvit steinfrukt. Den er frisk og saftig, har balanserende syre og en god tørr ettersmak. Smaken er preget av røde bær og hint av urter, elegant og lett med passe struktur.
Mye vin for pengene.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: