Reserva do Passo 2015

Vi nærmer oss halve August, om ikke så alt for lenge skal vi begynne å se på mørkere, kraftigere viner som passer høsten. Men vi tviholder i sensommervinene en liten stund til… En vin som er av en lettere type er Reserva do Passo 2015, en portugisisk rødvin som passer til lyst kjøtt, bacalao og lignende.

Paco das Côrtes er en ung og dynamisk produsent.
De har knyttet til seg kanskje den mest anerkjente økologen i Portugal, António Ventura, som ble kåret til årets vinmaker i Portugal i 2006.
De har også skaffet seg vinmarker i de beste områdene i Regional Lisboa og ønsker i en større grad og få dette området på kartet for kvalitetsvin fra Portugal. Paco das Côrtes fokuserer mye på eksport, og mesteparten av produksjonen deres går ut av Portugal!

Reserva do PasSo kommer fra de beste vinmarkene i Regional Lisboa, her har den tidligere nevnte Ventura samarbeidet med familien Rosado for å produsere en vin som kan vise det gode potensialet til vinregionen Lisboa.
Den er produsert på 60% castelão, 35% tinta roriz og 5% Alicante bouschet og har vært lagret 6 måneder på amerikanske eikefat.

Vinen har en fint utviklet aroma av mørke bær, kirsebær, plommer, litt tørket frukt og urter samt et godt krydderpreg. Den er middels fyldig, har god og utviklet frukt også på smak, rund og behagelig i munnen. Mye mørk frukt og krydder som runder av fint.

Til 110 kroner er dette en flott vin, fungerer godt både alene og til mat. Godt kjøp.

Produktet er tilsendt

Advertisements

Tagged: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: