Riondo Pink og Prosecco Spago Nero

Jeg vil gjerne kaste med to bobleviner fra Riondo nå før den siste potensielle sommermåneden er over; Riondo Pink og Riondo Prosecco Spago Nero!
Dette er altså to perlende viner fra Cantine Riondo i Italia som ble etablert i 1999.
Det er et relativt nytt selskap som spesialiserer seg på viner fra Verona, de er del av Collis Veneto Wine Group som representerer over 15 % av den totale vinproduksjonen i Veneto og 2 % i Italia.Delen av firmaet som heter Collis-Riondo og som står bak Prosecco Spago Nero ble etablert i 2008.

Dette er som etiketten sier en DOC Prosecco og er produsert på gleradruen. Navnet Spago Nero betyr for øvrig svart tråd, regner med at det henspiller den sorte tråden på korken.

Vinen har en ung og fruktig aroma, friske toner av melon, sitrus, eple, pære og hint av honningblomster. Den er like ung og fruktig på smak, følger fint opp nesen med en svakt bitter ettersmak. Nok tyngde til å tåle mat, men også god alene. Godt kjøp!

Pink er produsert på 60% glera og 40% raboso og for å kommentere flaskedesignet så er jo det utrolig flott og rosa. Perfekt til jentefest og utdrikkingslag?

Vinen har en fruktig og fin aroma av røde bær, sitrus og pære. Den er forfriskende og godt perlende i munnen, ren og fin frukt med litt grapefruktbitterhet i avslutningen. Hint av sødme til tross lite sukkerinnhold.
Også et godt kjøp til under hundrelappen (!).

Begge disse vinene går under «perlende vin», de har et trykk på 2.5 bar, noe som er maksimalt før den blir klassifisert som en musserende vin.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: