Melini Governo Toscana 2015

Melini Governo Toscana 2015 kom på vinmonopolet i juli, og jeg tror at denne vil bli en slager nå utover høsten.

Det norske folk har jo hatt stor interesse for søtlige røde italienske viner i mange år nå, amarone, ripasso… Det tar ingen ende!
Jeg tenker derfor at Governo også vil slå an; governometoden går ut på at man gjærer vinen to ganger, den andre gangen tilsetter man tørkede druer.
Dette gjør at vinen får den søtlige, varmende, bløte og deilige smaken som vi ønsker skal bre over oss nå som kulden nok en gang er på vei.

Vinhuset Melini ble grunnlagt allerede i 1705, og i årenes løp har de utviklet et moderne vineri i fire etasjer, designet for separat vinifiering av parsellene fra hver enkelt vingård.
Alle fasene i vinifieringen, fra tørking av druer til lagring på fat og tapping på flasker, skjer med spesifikke teknikker og etter en filosofi om kvalitet. Man har dyp respekt for terroiret og tradisjonelle vinregler, her er vinmaking en kunstform.
Og det er viktig å ære vinhusets tradisjon, hvem husker ikke for eksempel vinene på bastflaske? Men huset mister ikke fokuset på videre utvikling. Huset står også bak den prisbelønte vinen Vigneti La Selvanella Chianti Classico DOCG – Riserva.

Melini Governo er laget på den populære druen Sangiovese fra Toscana, blandet med Cabernet Sauvignon og Merlot. En del av vinen er modnet 3-5 måneder på eikefat.

Vinen har en aroma av modne mørke bær, kirsebær, bringebær, krydder, litt lakris og vanilje. Den er rund og fin i kantene, har god syre og tørre tanniner i avslutningen. God solmoden og tørket frukt, krydder og vanilje.

En spennende sangiovesevariant, meget matvennlig men også god alene.

Produktet er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: