Gran Coronas Reserva 2012/2013

Jeg kommer sikkert til å mase om dette utover høsten men: jeg elsker høsten! Kjøligere luft, flotte dager på fjellet, mørkere vin, hygge med tente lys om kvelden… Omfavn høsten med alt den har å tilby, for eksempel med Gran Coronas Reserva 2012/2013 i glasset!

Denne spanske godsaken kommer fra vinprodusenten Miguel Torres, et ikke så ukjent navn om du har snust på spansk vin tidligere.
Bodega Torres har jo enorme vinmarker i mange områder av Spania, bare i hovedområdet i Catalonia har de 1700 hektar. Man kan trygt si de har ekspandert siden den spede starten i 1870.
Som et av de største vinhusene i Spania har de i tillegg en avdeling i Chile som også har sett suksess, de driver også med brandyproduksjon.

Gran Coronas er en av linjene til Torres, det oppsto da Miguel A. Torres innovativt plantet Cabernet Sauvignon på 60- og 70-tallet, da normen var å plante hvitvinsdruer.
Dette skulle vise seg å være et smart valg og Gran Coronas ble raskt et flaggskip for Torres.

Vinen består av 85% Cabernet Sauvignon og 15% Tempranillo og er lagret 12 måneder på fransk eik og går under kvalifikasjonen Reserva.

Vinen har en innbydende aroma av røde og mørke bær, krydder og en salig blanding av jordsmonn og litt eik. Den er fyldig og fruktig med moden frukt og en lang og deilig ettersmak med snille tanniner og varmende krydder.
En flott høstvin fra Torres som passer godt til kjøttretter og ost, denne tåler også minst 5 år i kjelleren og det dobbelte ved gode forhold.

Produktet er tilsendt

Reklamer

Tagget:, , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: