To flotte høstviner fra Rhône.

I dag skal vi se på to flotte høstviner fra Frankrike, de to kommer fra produsenten Château d`Or et de Gueules. Ch. d’Or et de Gueules Les Cimels 2016 og Ch. d’Or et de Gueules La Charlotte 2015:

Vinhuset ligger i Camargue, i de bølgende åsene utenfor den antikke romerske byen Nimes, og det er en dame som står bak.
Diane de Puymorin kjøpte Domaine de la Petite Cassagne-eiendommen i 1998 og omdøpte den etter sitt eget familievåpenskjold: d`Or (gull) og Gueules (rød).
Vingården ligger på den sør/østlige delen av Costières de Nimes hvor jordsmonnet er preget av småsteiner og grus fra Rhône-elven.

Diane er meget miljøbevisst og produserer derfor organiske druer med et strengt utbytte, hun tar faktisk ut kun halvparten av tillatt utbytte.
Hun bruker også spesielle teknikker ift. beskjæring og bladtrekking som gjør at hun får optimal fruktmodenhet og lar henne høste før høstens værendringer.

På vingården har de 10 forskjellige druer og vinstokkene har en gjennomsnittsalder på 30 år hvor de eldste er hele 90 år.


Ch. d’Or et de Gueules Les Cimels 2016 (2015) er produsert på 60% syrah, 30% carignan og 10% grenache og vinen modnes på tank i 2 år for å få frem de silkemyke tanninene.
Vinen kan i følge produsenten gjerne nytes nå, men tåler 5 år i kjelleren.

Den har en kompleks aroma med mørke bær, fine florale toner, urter og krydder. Den er fyldig og rik på smak, fruktig med smak av solbær og krydder, lang og god ettersmak.
En meget bra vin som passer perfekt til elg og vilt, samt storfe, and og andre smaksrike kjøttretter.

Ch. d’Or et de Gueules La Charlotte 2015 er produsert på 90% syrah og 10% grenache og har et lagringspotensiale på 10 år.

Vinen har en fin og fruktig aroma av skogsbær, florale toner, krydder og et fint syrahpreg med pepper på nesen. Den er rund og behagelig med balansert syre og fine tanniner. Lang og deilig ettersmak.
Dette er også en utrolig flott vin, passer godt til ulike kjøttretter, svin, and, vilt og ost.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: