Bod. Valenciso Laderas de Cabama 2012

Jeg er svak for spanjoler, det skal jeg innrømme. Særlig av Riojatypen! Bod. Valenciso Laderas de Cabama 2012 passer perfekt til høstmaten!

Valentin og Enciso slo seg sammen i 1998, etter å ha jobbet med vin i regionen i mange år. De holder til i Ollauri, 4 km nord for Haro i Rioja Alta. Her får de en touch av Atlanterhavet som gjør at området er noe kjøligere enn resten av vinregionen. De har også et næringsfattig jordsmonn av kalkstein og leire, noe som er ypperlig for vinplanter å vokse i.

De bruker kun fransk eik til fatlagringen av vinene sine.

Vinen er produsert på tempranillo og er lagret 12 måneder på fat. Den har kraftige 14.5% alkohol og det sammen med tanninstrukturen gjør at dette er en ypperlig kjøttvin. Passer godt til grillmat, kraftige gryter, lam og vilt.

Vinen har en mørk og intens aroma med mørke bær, litt sødmefylte og rustikke toner man kjenner igjen fra regionen. Den er rund på smak, saftig mørk frukt og krydder, litt urter og definert fat i ettersmaken. En kul vin fra Nord-Rioja med særpreg.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: