Chorey-Lès-Beaune Les Beaumonts 2014

Chorey-Lès-Beaune Les Beaumonts 2014 fra Burgund i Frankrike kom på vinmonopolet i september. Den er fra det familiedrevne vinhuset Maison Jean-Claude Boisset og er en ren pinot noir-vin.

Jean-Claude Boisset startet vinhuset på 60-tallet, rett ved det kjente Gevrey-Chambertin. Han startet tidlig med eksport, særlig til England, etterfulgt av resten av Europa og senere USA. Dette gjorde at han raskt fikk et navn man kjente igjen i vinverdenen.
Han satte opp vinhuset sitt i Nuits-Saint-Georges, i et gammelt kloster. Her ligger fortsatt arven etter nonnene som tidligere drev stedet; fine hager med frukttrær og labyrintaktige kjellere og ikke minst en spesiell ånd man visstnok merker godt og gjør at en får lyst til å hviske.

I dag er det Nathalie & Jean-Charles Boisset som driver vinhuset videre i sin fars ånd. Siden 2002 har Grégory Patriat vært vinmaker på gården og han styrer det meste når det kommer til vinmakingen. Vinhuset har et sterkt fokus på terroir og dette går igjen fra druene på vinmarken til produksjonen og lagringen.

‘As a rule, I like atypical wines which fly in the face of tradition and conventional wisdom’, says Grégory. ‘My Pommard Premier Cru wines have a rather feminine, lacy character, while the Savigny is rather rustic, with ripe, tightly-packed tannins. That’s the way the terroir gave them to us, so let’s not try and change the style !

Although it’s true that I have a preference for fruity, rounded wines, I also like them to be able to last over time.’ -Jean-Claude Boisset.

Vinen er lagret 16 måneder på fat og 12 måneder på flaske før salg.

Vinen har en fin og fruktig aroma av røde bær, saftige bringebær, jordbær og kirsebær, et lett preg av jordsmonn og krydder. Den er rik og fyldig på smak, har god syre, elegant med balanserte tanniner. Lang og god ettersmak.

En utrolig flott burgunder i en god årgang til en uslåelig pris. Passer godt til typisk høstmat med rødt kjøtt, vilt, småvilt og ostekvelder.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: