19 Crimes The Banished Dark Red 2016

I dag skal vi se på en litt mørk og dyster vin fra Australia; 19 Crimes The Banished Dark Red 2016. Den er inspirert av hvordan Australia ble kolonisert, med fanger fra Storbritannia.

Hver flaske har et ekte bilde av en fangene som ble sendt den lange sjøveien til et annet kontinent. Fangene var skyldig i en av 19 lovbrudd som ga «transportasjonsstraff» som begynte i 1788, mange døde på veien men de som kom frem til Australia bygde landet murstein for murstein.
Dette er en hyllest til de som bygde landet.

Vinen har en egen APP (dessverre ikke tilgjengelig i Norge) som er basert på argumented reality, dvs. at den fungerer som Pokemon appen, hvor du holder telefonen din over bildet og bildet snakker til deg og forteller en historie. Forskjellige historier på hvert bilde.
Et utrolig kult konsept!

Vinen har følgende druesammensetning: Shiraz 51%, Petit Verdot 4%, Merlot 11% og Cabernet Sauvignon 34% og er lagret på amerikanske fat.

Vinen har en aroma av mørke bær, et tydelig samarbeid mellom Shiraz og Cabernet med skogsbær og krydder, plommer, kanel og vanilje. Den er rund og behagelig i munnen, søtlige modne bær, toner av vanilje og sjokolade.

Denne er super å drikke alene, men den har også nok sødme til å takle krydrede retter med litt chili. Kvalitetstestet til hamburger med chilisaus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: