En rødvin og deilige bobler til fårikål.

I går var det fårikålens dag, enten du lagde det i går (og kanskje har igjen rester) eller har planer om å lage det i helga så skal du få to gode tips til; en rødvin og en deilig bobleflaske!
Vi begynner med de franske boblene som passer god til denne særnorske retten med kål, sau (eller lam) og pepper; Ch. de Bligny Blanc de Blancs Brut!

Det historiske slottet Château de Bligny ligger i hjertet av Côte des Bars, det sydligste underområdet av Champagne. Det ble i sin tid bygget av Marquis de Dampierre som kjøpte eiendommen i 1773.
Château Bligny kan imidlertid vise til en mye lengre historie med vinproduksjon – de første vinstokkene ble plantet så langt tilbake som på 1200-tallet.
Château Blignys vinmarker dekker i dag 20 hektar, og består blant annet av de tidligere vinmarkene til cisterciensermunkene på det berømte Clairvaux-klosteret.
Château de Bligny er også den eneste druedyrkeren og produsenten i Champagne som har tillatelse til å benytte «Château» betegnelsen.

Dette er en Blanc de Blancs, det vil si at den kun er produsert på Chardonnay. Den har vært lagret 2 år på flaske før salg.

Vinen har en innbydende aroma av epler, et delikat sitruspreg og et flott gjærpreg på nesen. Den er fruktig og fin på smak, moden frukt og lang ettersmak med kjeks og toast. Fremstår delikat og godt balansert. Meget god pris.

Det er ikke alle som liker verken hvitvin eller musserende vin (selv om det er en deilig champagne), da kan Tommasi Valpolicella 2016 med sin fruktighet og bløte tanniner være super til!

Venetobaserte Tommasi er en av mine favorittprodusenter og de og mange av vinene deres har jeg skrevet mye om, les mer om de her!

Dette er en klassisk Valpolicella, den er produsert på Corvina 60%, Molinara 10% og Rondinella 30% og har vært lagret på 12 måneder på fat.

Vinen har en frisk og fruktig aroma, røde bær, kirsebær, litt florale toner og urter. Den er ung og fruktig på smak, godt bærpreg med urter i ettersmaken. Godt balansert og god Valpo`!
(Hvis du skulle hate fårikål så er denne vinen helt super til italienske retter som pizza, pasta, ost osv.)

Da burde dere være dekket på fårikålfronten for i år, god høst!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: