Mar de Lisboa Red 2014

Portugisiske Mar de Lisboa Red 2014 er ny på vinmonopolet, den passet godt å smake da jeg hadde om Portugal på sommelierskolen for en liten stund siden.

Det første jeg tenker på når jeg ser flasken er at den er utrolig fin, Cabozen (fisken) og flasken har så behagelige farger!

Dette er altså en vin fra Lisboaområdet i Portugal, helt vest og ved kysten.
Portugal er kjent for å ta vare på sine lokale druer og det er derfor litt vanskelig å kjenne igjen druene og deres egenskaper i vinene man smaker.
Men desto mer spennende å smake såklart.

Når du leser Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca og Syrah ringer det kanskje en bjelle på de første? Svaret er portvin. Selv om portvinsprodusentene har veldig mange druer å velge mellom er disse en del brukt.
Syrah er jo en internasjonal drue du sikkert kjenner igjen fra for eksempel Frankrike, eventuelt som Shiraz i Australia.

Vinen har vært lagret på fransk eik i 6 måneder.

Vinen har en frisk og ung aroma av saftige bær, hint av fat. Den er preget av saftige og syrlige bær i starten, jeg anbefaler å gi denne vinen litt luft – da får den vist frem frukten sin. Etter en tid i karaffel kommer frukten med god syre, fine tanniner og ganske lang ettersmak.
En god vin det er supert å kose seg med alene til en koselig runde brettspill eller til lette kjøttretter med kylling og svin.

Produktet er tilsendt

Advertisements

Tagged: , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: