Bod. Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2016

Bod. Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2016 er ikke ny på vinmonopolet, jeg husker at jeg ble imponert over en tidligere årgang for noen år siden og syns den var meget god i forhold til den magre prisen. Det som derimot er nytt er at den er økologisk/organisk sertifisert!

Bodegas Barahonda er et familiedrevet vinhus som i dag drives av 4. generasjon; Antonio og Alfredo Candela Belda. De ble etablert i 1925 og er det eldste vinhuset i regionen Yecla, selv om Pedro Candela begynte som smått med vinproduksjon så tidlig som i 1850.

Yecla ligger i Sør-Øst Spania, Murcia, ikke langt unna feriefavoritten Alicante.
Det er ikke mange produsenter som lager vin her selv om det har vært produsert vin i området i 2000 år, men det betyr ikke at det er gode forhold for vindyrkning i ett av Spanias minste vinområder.

Vinen er produsert på 100% monastrell, som for øvrig er den druen det blir dyrket mest av i Yecla (85%). Druene kommer fra vinstokker som gjennomsnittlig er ca. 45 år gamle som ligger på mellom 400 og 800 høydemeter.

Bildet under er et hint, en tease om du vil. I November kommer nemlig siste medlem av Barahondafamilien til Norge, da skal vi se på de tre som sammen med dagens vin utgjør alle de 4 vinene til Barahonda som er tilgjengelige i Norge.

Vinen har en innbydende aroma av røde og mørke bær, urter, krydder og florale hint. Den er superbehagelig i munnen, bløt og fruktig med fin syre og sødme som utgjør en flott og balansert vin. Lang og frisk ettersmak.
Jeg kan konstantere at vinen fortsatt er et meget godt kjøp til 126,90 kroner, deilig alene og super til alle kjøttretter!

Produktet er tilsendt

Reklamer

Tagget:, , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: