To flotte fra Santa Duc.

I dag skal vi se på to flotte viner fra Domaine Santa Duc; Santa Duc Côtes du Rhône Les Vieilles Vignes Rouge 2015 og Santa Duc Gigondas Clos Derriere Vieille 2014 (denne er ny på basis, den ble nedsatt med 55 kroner og overført fra spesialutvalget i September).

Vinhuset Domaine Santa Duc har lang historie, de bygde de første bygningene på gården i 1874 og det er i dag 5. generasjon som driver vingården. Den ligger nydelig til i området som kalles Gigondas, sør i Rhône. Appellasjonen Gigondas blir ofte sett på som lillebroren til populære Châteauneuf-de-pape.

Domaine Santa Duc blir ansett som pioneerer innen organisk/økologisk vinmaking i området og har derfor mye fauna. Inkludert uglen Canta Doc, som vinhuset er oppkalt etter.
De ble sertifisert organisk i 2012 og produserer vinen etter dets prinsipper, de filtrerer heller ikke vinene sine og det kan derfor være lurt å dekantere vinene deres om du har tenkt å smake de.

Vi begynner med lillebror Santa Duc Côtes du Rhône Les Vieilles Vignes Rouge 2015.
For å dekode navnet litt for de som kanskje ikke er så erfarne med de lange franske vinnavnene så betyr «Côtes du Rhône» at den ligger under område-appellasjonen Côtes du Rhône, «Les Vieilles Vignes» betyr gamle vinplanter og «Rogue» betyr rød. Det er altså en rødvin fra gamle vinplanter i Côtes du Rhône fra vinhuset Santa Duc.

Vinen er teknisk sett en Côtes du Rhône Villages, siden druene kommer fra de beste landsbyene rundt Gigondas (Vacqueyras, Rasteau, Seguret og Rouaix). Druesammensetningen er som følger: Syrah 20%, Grenache 60%, Cinsault 10%, Mourvèdre 10%.

Vinen har en elegant aroma av røde bær, mørk frukt, krydder, litt jordaktige toner og pepper. Den er konsentrert og fyldig på smak, strukturert og fruktig med en lang og krydret ettersmak.
Et meget god kjøp, er verd prisen og enda en 50-lapp – minst.
Kjøttvin!

Santa Duc Gigondas Clos Derriere Vieille 2014 er produsert på druer fra selve Gigondas, nærmere bestemt vinmarken Clos Derriere Vieille. Den har følgende druesammensetning: 80% Grenache, 10% Mourvèdre, 10% Syrah. Den har ligget på bunnfall på store fat i 18 måneder.

Vinen har en konsentrert aroma av mørke og røde bær, komplekse jordlige toner med hint av lær. Strukturerte tanniner i munnen, saftig frukt med litt sødmepreg og gode kryddertoner. Lang og tørr ettersmak.
Nok et godt kjøp, god nå men tåler også noen år i kjelleren for å slipe av litt av tanninene. Nytes den nå passer den utmerket til alle kraftigere kjøttretter. Høstvin.

Produktene er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: