Antiche Terre Valpolicella Ripasso 2015

Vi begynner å bevege oss i gråsonen mellom høst og førjulstid, da passer det godt med Antiche Terre Valpolicella Ripasso 2015!

Antiche Terre Venete er både et nytt og gammelt vinhus, Bestefar Vittorio Sancassani viet livet sitt til å dyrke og foredle vingården som var en av de første i dette området på starten av 1900-tallet og solgte drueproduksjonen til de større vinhusene i området. Sønnen Sergio drev på 70-tallet med olivenlunder og jordbruk, det var ikke før i 2000 at de «vant» over naturen og kunne produsere vin. Luciano Sancassani får, med hjelp av to venner (Vittorio har ansvar for vinmarkene og Riccardo for forvaltningen av vingården), realiserert sin drøm om å skape en ekte vingård.

Vinhuset jobber nå med å legge om til økologisk drueproduksjon hvor de fokuserer på at produksjonen skal respektere naturen, de vil bruke den mest moderne teknologien og samtidig bruke alternativ energi som solpanel. Høsten 2015 bygde de et nytt vineri som drives av solceller.

Vinen har blitt produsert på vanlig ripassometode og har fått kose seg med skallrestene til vinhusets amarone i 10 dager før den har vært lagret 10 måneder på fat.

Vinen har en krydret og innbydende aroma, fruktig med modne kirsebær, litt florale toner, tørket frukt og urter. Den er fyldig og rik på smak, preg av modne mørke bær, litt urter og krydder. Halv tørr utgang som sitter godt.

En balansert og fin ripasso, lett nok til å kalles kosevin men også strukturert nok til å takle ulike kjøttretter. Meget godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: