Periquita Reserva 2015

I dag skal dere få et godt høstvin-tips (det nærmer seg også jul), på boks! Periquita Reserva 2015 er en fatlagret portugiser, perfekt nå som det er godt å krølle seg opp i sofaen om kveldene igjen, foran tv`en med noe varmende i glasset!

Bib`en har vært på markedet en stund men kommer nå i et nytt og elegant design!

Først litt om familiebedriften som produserer denne vinen:

Innovasjon og tradisjon! En tittel som umiddelbart ville passe til det arbeidet som utføres hos José Maria da Fonseca. En familiebedrift med nesten 200 år på baken, men som allikevel er høyst oppegående og i høyeste grad oppdaterte. Her gjelder filosofien om konstant utvikling, investering i forskning og produksjon, samt å kombinere den mest moderne teknikk med tradisjonell kunnskap. José Maria da Fonseca har produsert vin siden 1834 og er dermed det eldste og mest prestisjefylte vinhus i Portugal. I tillegg til vanlig bordvin (Periquita fra 1850) produserer også huset søte Moscatel de Setúbal-viner (fra 1849). Vinhuset eies og drives av Soares Franco-familien, og det er idag 8. generasjon som styrer firmaet.

Periquita Reserva representerer den sanne Periquita-tradisjonen. Vinen er produsert på lokale druesorter (Castelão 56%, Touriga Nacional 32%, Touriga Franca 12%), noe som er spennende for ganen og kvaliteten. Jordsmonnet er dominert av sand. Periquita Reserva representerer en blanding mellom den sanne og originale Periquita tradisjon og en visjon for fremtiden.

Ah, dette er en type vin som gjør at jeg elsker høsten, den er mørk og forførende, både fargen jeg heller opp i glasset og aromaen som kommer når nesen nærmer seg munningen. Aromaen er preget av forførende vanilje, fruktige røde bær, krydder og et hint av kaffe. Den er innbydende bløt, behagelig og vil at du skal sippe av den hele kvelden… Den smaker røde mørke bær, modne kirsebær, krydder som lakris og kakao og den sitter lenge i munnen.

Denne anbefales til kosestunder og de fleste kjøttretter, godt kjøp!

Produktet er tilsendt

One Comment on “Periquita Reserva 2015

  1. Tilbaketråkk: Periquita 2014 | Vinhøna

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: