Noen øl fra Qvart Ølkompani.

Håper dere syns det er greit at Vinhøna også tar for seg litt øl, hun er jo interessert både i vin, øl og brennevin.
I dag ser vi på noen øl fra det norske bryggeriet Qvart Ølkompani.

Qvart er et ekte sørlandsbryggeri, de holder til i Lund i Kristiansand og åpnet dørene så sent som i 2014. Til å være et så nytt bryggeri må jeg si de har opparbeidet seg et imponerende rykte, antageligvis mye på grunn av sjefsbrygger Tellef Dannevig som har jobbet hos Christianssand Brygghus.

De produserer både tradisjonelle øl, tradisjonelle øl med en tvist og nye og innovative øl.
Jeg har sett de har vært ganske godt representert i by(pub)bildet i Oslo, så det er mulig å finne de både ute og på vinmonopolet. (Per i dag har de 8 øl på VP)

Qvart Furious Passion og Qvart Gose (butikkøl) er de to første vi tar en titt på.
Gose er jo en øltype, generelt er det en syrlig øl med røtter fra Tyskland, Qvart har brygget sitt med melkesyre, salt og koriander.

Ølet har en behagelig aroma av koriander, sitrus og litt hvit steinfrukt. Det har godt skum, de samme smakene som står i aromaen med et delikat saltpreg. Godt balansert øl!

Furious Passion er en berliner weisse, en surøl, brygget med pasjonsfrukt.

Ølet har en frisk aroma av lyst malt, syrlige toner av pasjonsfrukt og sitrus, hint av brød og fruktige toner. Det har et behagelig skum, kremet, og har godt preg av pasjonsfrukt på smak. Det sitter lenge i munnen med en lett krydret ettersmak. Godt!

Her har vi Qvart Sour Mandarina og Qvart Palmekyst IPA, jeg vil også komme med en liten kommentar om at designet er utrolig behagelig, spesielt Palmekyst ser utrolig flott ut.

Sour Mandarina er en hybrid mellom surøl og IPA, begge gode favoritter hos meg. Det er brygget på humlen Citra og Mandarina Bavaria.

Ølet har en frisk aroma av ulike sitrusfrukter, mandarin, grapefrukt, sitron… Uten at det blir for mye av det gode. Smaken er utrolig spesiell, masse syre og friskhet fra surøl-biten og bitterhet fra IPA-biten. Jeg liker det utrolig godt! Kraftig og kult øl for alle surøl/IPA fans!

Palmekyst IPA er en mer tradisjonell IPA og som navnet tilsier har de siktet mot en tropisk stil.

Ølet har en aroma av tropisk frukt, sitrus, hvit steinfrukt og urter. Det har mye av de samme tonene på smak, god grapefruktbitterhet og fruktighet. God, tropisk IPA med god balanse.

 

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: