Bodegas Barahonda.

I oktober så vi på Bod. Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2016, da nevnte jeg også at det kom et medlem til i Barahondafamilien og at vi skulle se på alle vinene fra Barahonda på vinmonopolet! Her er de:

Bod. Barahonda Monastrell-Syrah 2014, xx, Bod. Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2016 og Barahonda Blanco 2016.
Alle vinene er klassifisert som DO Yecla og alle de tre røde vinene er organiske/økologiske. Rødvinene fra Yecla er preget av Monastrell, dette fordi druen har supre vekstforhold i området med 3000 timer sol og 300 liter nedbør i løpet av året.

Hvis du vil lese om Bod. Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2016 finner du et eget innlegg om den her, et utrolig godt kjøp.

Bod. Barahonda Monastrell-Syrah 2014 er produsert på 60% Monastrell og 40% Syrah. De organiske Monastrellvinmarkene har vinplanter som er ca. 40 år gamle og Syrahplantene er ca. 20 år.
De er vinifisert hver for seg og møtes på franske fat i ca. 6 måneder før flasking og videre lagring i 6 måneder før salg.

Vinen har en deilig aroma av modne mørke bær, godt preg av jordsmonn og urter, integrert fat. Intens smak med god fruktighet, balansert syre og godt krydderpreg. Integrert alkohol (15%) og lang ettersmak.
Meget godt kjøp.

Barahonda Organic Monastrell Merlot er produsert på 80% Monastrell og 20% Merlot, samme vinifikasjon som sin søster Monastrell-Syrah. Den har også 15% varmende alkohol.

Vinen har en flott nese med modne røde og mørke bær, florale hint og krydder. Den har deilig og intens frukt på smak, godt balansert med fin struktur.
Også et godt kjøp.

Barahonda Blanco 2016 er produsert på 100% verdejo, vinifisert på ståltank.

Vinen har en utrolig spennende aroma, overraskende moden men frisk frukt, gule toner av appelsin, fiken og aprikos, florale toner og sitrus. Den er kompleks, rund med litt fedme, har god syre, sitter godt med lang ettersmak.
En veldig spesiell og god hvitvin, anbefales!

Konklusjonen etter å ha smakt 4 av vinene til Bodegas Barahonda er at de har gjennomgående god kvalitet og har en meget sympatisk pris, her får man ekstremt mye vin for pengene da vinene ligger mellom 127-160 kroner!
Jeg er meget positiv til å se flere av vinene til denne miljøvennlige produsenten i Norge!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: