Juleølsmaking 2017.

God fredag folkens, regner med at flere har begynt å snuse på hvilket juleøl de skal drikke i år? Det har jo vært et helt fantastisk slipp i år med rekordmange juleøl, her er min anmeldelse på noen av de som kanskje hjelper deg å navigere i den store øljungelen.

Vi begynner med 3 øl fra Ægir; Gymre, Eldir og Ægirs jul 2017.

Ægir Gymre er en Scotch Ale og skal være et ekte pinnekjøttøl. Ølet har et fint maltpreg på nesen, godt sødmepreg og tydelig røykaromaer. Det er lett men likevel fyldig på kropp, har fint skum og den samme malt/røykkombinasjonen man forventer fra nesen. Passer som navnet tilsier godt til pinnekjøtt og retter med røkt kjøtt.

Ægir Eldir har et innbydende sødmefullt maltpreg, fruktig med litt røstede toner og hint av røyk. God fylde og godt balansert på smak, fint preg av bakverk, malt, litt karamell og noe bittertoner i en lang avslutning. Et øl som både er deilig alene og til tradisjonell julemat.

Ægirs jul 2017 er en old ale, her kan man forvente et litt rustikk preg. Det får man også, klassiske malttoner, hint av karamell og brødbakst. Ølet har godt skum og god fylde til å være et butikkøl! Godt balansert. Supert lettdrikkelig øl til jul!

Brewdog, ett av mine favorittbryggerier (jeg er også investor), har også lagd noen spesialøl til jul, Santa Paws og Hoppy Christmas!

Santa Paws er også en scotch ale. Det har fine toner av røstet og mørk malt på nesen, litt kaffe, karamell og hint av røyk. Det er lett men smakfullt, godt skum og en tørr utgang. Et øl på 4.5% alkohol som kan nytes hele jula!

Hoppy Christmas er som dere sikkert skjønner «humlete». Det har en innbydende nese med tropisk frukt, florale toner, grapefrukt og krydder. Det er fyldig og har godt skum, konsentrerte smaker og gode bittertoner man kan forvente i en juleIPA. En øl som faller godt i smak hos meg, man trenger en og annen IPA i juleølstria!

Ølet har en fruktig og fin nese, kompleks med fint maltpreg med florale hint og krydder. Det er godt og friskt på smak, sødmefullt med god frukt, fint maltpreg og litt nøtter. Et spesielt øl som gjorde seg veldig godt blant mange juleøl.

Amundsen stiller med Super Santa og Christmas Pudding i denne testen, plusspoeng for et utrolig morsomt design!

Christmas Pudding har en søtlig aroma med toner av karamell, røstet malt, tørket frukt og sjokolade. Den er rund og fin på smak, selvfølgelig preget av lav alkohol men gjør seg utrolig bra. Denne smakte vi til Brownies med karamellsaus, det var en meget god match!

Super Santa har en litt annen stil, den har fin aroma av røstet malt, kaffe, vanilje og hint av tørket frukt. Godt skum og kaffepreg på smak, litt vaniljecookie på ettersmak. Også dette ølet er lett på grunn av butikkstyrke alkohol, men det er bred enighet om at begge ølene er urolig bra til å være butikkøl! Smakfulle øl som gjør seg godt til sjokoladedesserten, dette kan lett plukkes med seg på julehandelen!

Det konkluderer årets første juleølsmaking. Du skal ikke se bort i fra at det kommer flere!

 

Produktene er tilsendt

One Comment on “Juleølsmaking 2017.

  1. Tilbaketråkk: Nyheter og gamle travere fra Brewdog! | Vinhøna

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: