Ogier Artésis Côtes du Rhône 2015

Noen ganger må vi bare innom Frankrike, som for eksempel når man skal ha en rødvin til en skikkelig pepret biff. Ogier Artésis Côtes du Rhône 2015 er perfekt til det formålet!

Det var på 1800-tallet at menige Ogier var på vei hjem til Danmark, da han stoppet ved Sentralmassivet.
Lenger kom han ikke og navnet hans spredte seg i Rhônedalen.
Antoine Ogier, en av etterkommerne, startet i 1859 et bøkkerverksted i den lille landsbyen Châteauneuf-du-Pape. Virksomheten skulle etter hvert utvikle seg til et vinhandlerfirma, med oppkjøp av druer fra lokale vinbønder. Druene ble deretter foredlet til vin og så solgt.

Selskapet skiftet hender noen ganger i årenes løp og i 1995 ble den oppkjøpt av den familieeide og drevne Vignobles JeanJean som døpte om eiendommen til Maison Ogier for å ivareta historien og opphavet.
Kjelleren som gjennom mer enn 150 år har blitt brukt til lagring av viner ble i sin tid bygget ovenpå en av flere artesiske brønner som befant seg på eiendommen. Brønnen var med på å gi perfekte lagringsforhold for vinene og er fremdeles å se i dag, dog gjennom et tykt glassvindu.

Jean-Pierre Durand er øverstkommanderende hos Maison Ogier og kommer opprinnelig også fra Rhônedalen. Han har imidlertid reist vinverden rundt i flere tiår før han returnerte til Rhône for å dele sine erfaringer. I dag er han en viktig ambassadør for området, både som president hos Ogier, men også via organisasjonen Inter-Rhône som promoterer områdets viner både nasjonalt og internasjonalt.

Ogier Artésis Côtes du Rhône 2015 er den enkleste av vinene til Ogier, de har både chateauneuf-du-pape og crozes hermitage tilgjengelig på vinmonopolet.
Druesammensetningen er som følger: Mourvèdre 10%, Syrah 40% og Grenache 50% og den har 14.5% alkohol.

Vinen har en frisk og fruktig aroma, godt preg av røde og mørke bær, krydder, pepper og urter. Den er ung og saftig på smak, utrolig flott fruktpreg og en krydret tørr utgang.
Et veldig godt kjøp! Prøv til kjøtt, gjerne pepperbiff som nevnt.

Produktet er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: